Musicalworld Awards

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Musicalworld Awards

Op maandag 7 mei 2012 werden tijdens Musicalworld Live de Musicalworld Awards uitgereikt.

Met Michael Diederich als komische gids werd het tienjarig jubileum van Musicalworld gevierd met een rondleiding langs tien jaar musicalgeschiedenis. Alle tien jaren werden ondersteund door optredens van Antje Monteiro, Casey Francisco, Yoran de Bont, Tim van Peteghem en Desi van Doeveren.

Zo zong Monteiro het openingsnummer van haar doorbraakmusical Aida, maakten Francisco en De Bont een potje van hun successen Disney Sing-a-long en Urinetown en hielden Sieben, Van Peteghem en Van Doeveren een heuse Spring Awakening-reünie. Het grootste applaus was echter voor ceremoniemeester Michael Diederich die met zijn verbindende teksten de lachers snel op de hand kreeg maar met zijn uitvoering van La Cage Aux Folles: I Am What I Am diezelfde lachers muisstil kreeg. De in de dagen ervoor zorgvuldig aangekondigde mystery guest bleek Miss Saigon-ster Ton Sieben te zijn. Muzikaal leider Rop Stoop begeleidde de live-optredens en zong zelf een ballade uit Soldaat van Oranje.

Door de jubileumviering heen was de uitreiking van de Musicalworld Awards gevlochten. De award voor beste familievoorstelling werd in ontvangst genomen door een enthousiaste delegatie van winnaar Oorlogswinter. Een uitgelaten Jonathan Demoor nam voor zijn rol in Next to Normal een award voor beste doorbraak in ontvangst. Dolblij was ook John ter Riet van Wicked met de award voor beste ensemble. Ter Riet bedankte Musicalworld voor het in het leven roepen van deze bijzondere categorie. Beste mannelijke hoofdrol Ton Sieben richtte in een speech vol dankbare bezinning het woord rechtstreeks tot zijn moeder en vader. Gejuich was er voor winnares Willemijn Verkaik, ook van Wicked, die vooral haar fans bedankte voor de steun.

Hoewel Musicalworld een intiem feestje voor ogen had, kreeg de avond al snel het karakter van een spannende awardshow afgewisseld met enthousiast ontvangen humor en satire. "Deze uitreiking was veel geslaagder dan die andere awards", oordeelde Joanna Woud van Oorlogswinter. "Complimenten voor deze geweldige show en Michael Diederich", riep Wickeds Pamela Teves bij het verlaten van de zaal.

De winnaars

De winnaars van de Musicalworld Award 2012:


Beste musical, originele productie en familievoorstelling


Musicalworld bij de première van de beste musical van het seizoen: Wicked.

Bron

Musicalworld