Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Video still from 'De wonderbaarlijke genezing van prinses Doortjes nee-ziekte'.jpg


Marius van Paassen en Tamar Baruch in de openingsscène van 'De wonderbaarlijke genezing van prinses Doortjes nee-ziekte'.

NaamMarius van Paassen
Geboortedatum1952
Geboorteplaats Utrecht
BeroepComponist, Musicus
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenPiano
 Website
Wikidata

Marius van Paassen (1952) is een Nederlandse componist en pianist. Zie verder wikipedia en/of de bio op zijn website.

Familieconcerten

Tussen 1989 en 1997 verzorgde hij regelmatig familieconcerten. Van Paassen was daarbij verantwoordelijk voor de teksten. Actrice Tamar Baruch had daarnaast ook ruimte voor improvisatie. De voorstellingen werden muzikaal begeleid door Marius van Paassen zelf op piano, Philippe Graffin (viool, tot 1989), Jeroen Reuling (cello, tot 1989), Olga de Roos (saxofoon, 1989-1992) en Piet Rebel (saxofoon, vanaf 1992). De musici acteerden ook. Tijdens de concerten werd een breed repertoire opgevoerd, waaronder Mozart, Debussy, Monti, Milhaud, Granados, Chopin, Scelsi, Van Paassen, Clara Schumann, Moussorgski, Saint Saëns, Fauré en Prokofjev.

Overzicht producties


Naast bovenstaande locaties waren de concerten ook te zien in onder andere Het Concertgebouw, Amsterdam, Stadsschouwburg, Amsterdam (1894), Institut Néerlandais (Parijs), Cultureel Centrum De Oosterpoort, Groningen, Theater Diligentia, 's-Gravenhage, Theater Het Kruispunt, Barendrecht, Muziekgebouw, Eindhoven, Winschoten, Amersfoort en Assen.

De concerten trokken ongeveer 20.000 bezoekers.

Op deze pagina is een videofragment te downloaden van de openingsscène van De wonderbaarlijke genezing van prinses Doortjes nee-ziekte.


Marius van Paassen heeft bijgedragen aan 2 productie(s).

Marius van Paassen heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Marius van Paassen heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.




Bronnen