Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Geenaffichegevonden.png

TitelHoe maller hoe mooier
ProducentHollandia Volkstoneel
DisciplineAmusementsvorm
OnderwerpRevue, 1940-1945
Premièredatum12 juli 1942
Seizoen1941/1942, 1942/1943, 1944/1945
LocatieOp locatie
OpmerkingenConcertzaal "De Doele", Enkhuizen. In november 1944 nog als "theater bij daglicht" in middagvoorstellingen gespeeld in Astoria-Mosplein te Amsterdam Noord
ProductierecordCatalogus Theatercollectie


Context

Hollandia Volkstoneel brengt dezelfde voorstellingen op onderling verschillende lokaties ook als Amsterdams Volkstoneel of als Gezelschap Miep en Dick Scholten.
Blijkens de advertenties is de samenstelling van het revuegezelschap op verschillende avonden afwijkend.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:




        Rolverdeling en uitvoerenden

        NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


            Verdere informatie

            In de nacht van 14 op 15 november 1942 heeft in het Asta Theater een inbraak plaatsgevonden waardoor alle kostuums en benodigdheden voor deze revue verloren gingen.
            Collega's hebben vervolgens een bonte avond georganiseerd in hetzelfde theater op 20 november om geld bijeen te brengen waardoor de schade goedgemaakt kon worden. Zij werkten daar belangeloos aan mee. Het theater stond die avond gratis ter beschikking.
            Het publiek betaalde een verhoogde toegangsprijs, winkeliers uit de Jordaan schonken schaarse producten als drank en sigaretten, die in de pauze ten bate van de gedupeerden verkocht werden.
            De Kultuurkamer zorgde voor textielpunten en schoenenbonnen.
            De benodigde 3.200 gulden voor schadeherstel kwam zodoende snel bijeen.[1]


            Bronnen