Henri ter Hall Revue
Naam | Henri ter Hall Revue |
---|---|
Genre | Revue |
Trefwoorden | Revue |
Informatie
Henri ter Hall Revue, ook geregistreerd in de Productiedatabase onder de naam Eerste Nederlandsche Revue-Gezelschap Henri ter Hall was een revuegezelschap dat werd opgericht en geleid door Henri ter Hall. In 1920 droeg Henri ter Hall de directie over aan Johan Köhler , maar achter de schermen bleef hij nog invloed uitoefenen. Dit hield in dat hij zorgde voor bijdragen van schrijvers die af en toe meewerkten. Deze schrijvers werden per bijdrage betaald en gaven hun rechten op. Dit was een gebruikelijke praktijk waar veel bekende ondernemers, revue-artiesten, humoristen en liedjeszangers gebruik van maakten. Voor de schrijvers was het een belangrijke bron van belastingvrije inkomsten, en voor de anderen betekende het extra winst doordat ze auteursrechten konden innen via het uitgeven van bladmuziek en grammofoonplaat opnames.
Voorstellingen
- Een chronologisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam Henri ter Hall Revue als producent in première zijn gebracht, voor zover geregistreerd in de productiedatabase
- Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in door deze producent in première zijn gebracht, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase
- Een chronologisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam Eerste Nederlandsche Revue-Gezelschap Henri ter Hall als producent in première zijn gebracht, voor zover geregistreerd in de productiedatabase
Nou! Nou! - Eerste Nederlandsche Revue-Gezelschap Henri ter Hall - 1923-01-01 |
Jubileum-Revue 1928 - Eerste Nederlandsche Revue-Gezelschap Henri ter Hall - 1928-01-01 |
- Idem de voorstellingen onder de naam Eerste Nederlandsche Revue-Gezelschap Henri ter Hall
Kostuums
De Olympische kostuums
Uit de 30ste Revue zijn twaalf capes overgebleven. De twaalf Olympische kostuums staan elk in het teken van een land en een sport, die met elkaar verbonden zijn. Op welke manier de landen en Olympische sporten gekoppeld zijn is niet altijd helemaal duidelijk.
De binnenkant van de capes is van satijn. Bij het openslaan van de cape wordt een nationale vlag zichtbaar. De buitenkant van de capes is versierd met glinsterende pailletten, zwart fluwelen applicaties en tekeningen van olympische sporten en sporters. De afgebeelde Olympische sporten zijn voornamelijk sporten die op de Olympische zomerspelen van 1928 te zien waren. Dit zijn er acht: boksen, wielersport, schermen, gewichtheffen, zeilen, paardensport, schoonzwemmen en tennis. Op drie andere Olympische capes staan winterspelen afgebeeld: langlaufen, bobsleeën en kunstrijden. Op nog een ander Olympische cape staat een afbeelding van het stierenvechten, dat geen Olympische sport is.
Een overzicht van de afgebeelde vlaggen van landen en de afgebeelde Olympische Sporten (klik op de afbeelding voor het land en de bijbehorende sport):
De Olympische kostuums waren te zien in het finalenummer van de eerste acte: ‘Hulde aan de Olympiade’, geschreven door Gerrit van Weezel en met solozang van Greta Schley.