Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamAnnelies Prins
BeroepZanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera

Biografie

Annelies Prins is een Nederlandse operazangeres in het stemvak sopraan. Zij is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium bij Cristina Deutekom, Wout Oosterkamp. Zij heeft o.m. operette rollen gezongen in verschillende theaters (o.a. Csardasfurstin, The Gondoliers, La vie parisienne, Im weissen rossl , Orpheus) en operarollen als Siebel, Margherite uit Faust van Charles Gounod, Odabella uit Attila van Giuseppe Verdi, Santuzza uit Cavallaria Rusticana van Pietro Mascagni. In de nieuw geschreven opera's van Marco Kalkman zong zij de rol van Eise Eisinga en de hoofdrollen in de opera Breakfast . Tevens in de opera's voor kinderen : De legende van Schoonderloo en het Zingende botje.

Annelies Prins geeft ook concerten als soliste met koor en orkest o.a. Des knaben Wunderhorn van Gustav Mahler.

Met collega Margreet Schuemie heeft ze de theatervoorstelling "Hilariopera" gedaan die in kleine theaters door het land te zien was.

Theater/Dans

Een chronologisch en daaronder een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase.

 
Esperanza - Holland Festival - 1971-06-17
Opera Laurentius - Intorno - 2008-04-22
Het zingende botje - Intorno - 2010-06-03
Eise - Intorno - 2011-06-15
Tsaar Peter - Intorno - 2013-06-19

Bronnen