Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAnna van Westerhoven
Volledige naamAnna Petronella Westerman
Geboortedatum4 mei 1802
Geboorteplaats Rotterdam
Overlijdensdatum6 juli 1893
Overlijdensplaats Bloemendaal
BeroepActeur
DisciplineToneel

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Anna van Westerhoven. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Anna van Westerhoven heeft bijgedragen aan 1 productie(s).

Anna van Westerhoven heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Anna van Westerhoven heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Eiland, een musical
IsUitgevoerdDoor
Franje Theaterproducties 2004/2005 21 februari 2005 Johan Verheij

Biografie

Anna van Westerhoven (1802-1893) was een Nederlandse actrice. Zij was een leerlinge van mevrouw Ziesenis-Wattier. In de periode 1826-1838 was zij als actrice verbonden aan de [[Stadsschouwburg Amsterdam (1774-1890)|Stadsschouwburg Amsterdam als opvolgster mevr. Ziesenis-Wattier.

Zij speelde o.a. rollen als: de titelrol in Phaedra van Jean Racine en Jokaste in Oedipus van Pierre Corneille. Zij schreef voorts het toneelstuk Haasje Klaasdochter.

Trivia

  • Haar ouders waren M. Westerman en A.M.R. Vorst.
  • Zij was gehuwd met J. Muller.

Bronnen