Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


UploadenAfbeeldingDef.png

Alexis Veldboom is een acteur en choreograaf. Hij studeert in 1987 af aan de filmacademie en werkt in 1989 voor de MOS, de Migranten Omroep Stichting, een onderdeel van de Haagse lokale televisie (Lokatel).

In 1993 volgde Alexis een opleiding van Rufus Collins bij de Amsterdamse theaterschool D.N.A. (De Nieuw Amsterdam). Bij D.N.A. had Alexis een belangrijk deel in producties als “MacBeth”, “De drie stuiver Opera”, en “Hamlet”.

In 1990 treed Alexis op in de musical “Stof in de Wind”, een compilatie van monologen en dialogen uit verschillende westerse toneelstukken, gesitueerd op het slagveld. Twee jaar later volgde in samenwerking met ZID Theater in Amsterdam weer een nieuwe versie van Shakespeare’s “a Midsummernights Dream”, genaamd “Dreams”. De muziek van deze musical werd gecomponeerd door Jos Woudenberg, en Alexis nam ook nog de dubbelrol Demetrius/Oberon voor zijn rekening.

In 1998 heeft Alexis en zijn dansgroep deelgenomen aan de musical “Sebastiaan, Prins der Waarheid”, waar hij naast de rol van Ebrival, ook de choreografie heeft gedaan. Door hun performance in deze musical, kregen Alexis en zijn groep een rol als dansers in de film “The Delivery”.


Alexis Veldboom heeft bijgedragen aan 1 productie(s).

Alexis Veldboom heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Alexis Veldboom heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Dreams Uitvoerende ZID Theater 1991/1992 22 april 1992 Karolina Spaiç


Theater

Een overzicht van de voorstelling die in première is gebracht en waarin hij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen