Margriet de Groot

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
My Fair Lady 337595.jpg

Johan Kaart en Margriet de Groot in My Fair Lady, 1960; Foto: Lemaire en Wennink; Collectie TIN.
NaamMargriet de Groot
Geboren20 juli 1938
Utrecht
BeroepActeur

Biografie

Margriet de Groot is een Nederlandse actrice en cabaretière. Zij begon haar studie aan de Toneelschool, Amsterdam, maar werd na drie maanden aangenomen bij Wim Kan's ABC Cabaret.

In 1960 vroeg Wim Sonneveld haar voor de musical "My Fair Lady", waarin zij bijna twee seizoenen de rol van Eliza Doolittle zong en speelde. Zij was inmiddels getrouwd en de komst van een baby noopte haar haar rol over te laten nemen door Dorien Mijksenaar (later Jasperina de Jong). Zij bleef radio- en televisie werk doen, speelde vervolgens bij Theater en werd in 1969 opnieuw door Wim Sonneveld gevraagd. Dit maal voor "De kleine parade". Sindsdien wijdde zij zich in hoofdzaak aan haar gezin met een parttimebaan in het onderwijs.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Overig

Gehuwd met Jaap van Luin op 22-11-1961 te Londen.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners