Corry Vonk

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Herexamen 157975.jpg

Corry Vonk in Herexamen, ABC Cabaret 1961. Foto: Nico Naeff.

Biografie

Corry Vonk (1901 -1988) was een Nederlands revuester en cabaretière.

Kostuum gedragen door Corry Vonk in het nummer 'Met me vlaggetje, me hoedje en me toeter' uit de show Wat een land, wat een land van Wim Kan, 1966.

Corry Vonk zat 70 jaar in het vak. Zij debuteerde op haar twaalfde jaar bij Nap de la Mar, werkte jarenlang in revues, operettes, blijspelen en kinderstukken, had enige tijd een gezelschap met Dick van Peursen sr. en stond in diverse cabaretprogramma's.

Op 28 juni 1933 trouwde zij met Wim Kan, aan wiens cabaretprogramma's zij tot op hoge leeftijd is blijven meewerken, zij het de laatste jaren meer achter de schermen. Vlak voor het uitbreken van de oorlog maakte zij een tournee door Nederlands Oost-Indië, waar zij na de Japanse bezetting werd geïnterneerd. In die eerste oorlogsjaren bracht zij nog wel enkele programma's m.m.v. Puck Meyer, Greet Panman en Fien Berghegge.

In 1946 kwam zij terug in Nederland, waar zij met haar man het ABC Cabaret voortzette. Bekende nummers die zij bij herhaling bracht zijn "Dokter Fokkema", "Het konijn is dood" en "Met me vlaggetje, me hoedje en me toeter". Zij werd onderscheiden met de Verzetsster.

In Spijkenisse is een plantsoen naar haar genoemd.

Zie ook wikipedia.

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Foto

V.l.n.r. Edwin Thomas, Herman Frentzen, Arend Hauer, Corry Vonk in De wind en de regen, De Haghespelers in het Rika Hopper Theater, 1935. Foto: Kurt Kahle. V.l.n.r. Corry Vonk, Mien van Kerckhoven-Kling, en Willem Grelinger in Eén dag dame, Ensemble Charles Braakensiek 1931. Foto: N.V. Vereenigde Fotobureaux.

Jubileum

12-1/2 jarig jubileum op 30-9-1931 in Micky Mouse, kinderoperette in Carré.

Video

Wim Kan en Corry Vonk: slotlied oudejaarsconférence

Fragment uit compilatie: 100 jaar Carré: Humor

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners