Dorien Mijksenaar

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamDorien Mijksenaar
Volledige naamDorothea Mijksenaar
Geboren23 mei 1937
Naarden
BeroepZanger, Cabaretier
DisciplineKleinkunst
TrefwoordenCabaret

Biografie

Dorien Mijksenaar studeerde zang aan het Conservatorium in Amsterdam en volgde een opleiding aan het Mozarteum in Salzburg.

Zij had in 1956 al haar tv-debuut gemaakt bij de VARA toen zij in 1957/58 bij het ABC Cabaret van Wim Kan kwam onder de schuilnaam Dorien Mikaar. Zij speelde een tijdje toneel en nam in 1961 van Margriet de Groot de hoofdrol over in de musical My Fair Lady met Wim Sonneveld. De laatste jaren vormt zij met Perry Cavello een nostalgisch cabaretduo, dat optreedt met internationaal repertoire uit de periode 1900-1940. Begeleiding: Han Meyer en later Jo Spiers. Vele optredens voor radio en televisie en in theaters in Nederland, België en Duitsland. Er verschenen twee LP's. Dorien Mijksenaar geeft muzieklessen op scholen en bracht met begeleiding van Jo Spiers in 1983 een solocabaret Vrouw en veertig.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de vertaling

Idem voor de muziek

Idem voor de kostuums

Trivia

Na haar pensioengerechtigde leeftijd is zij actief voor GroenLinks. Zij is raadslid van de Gemeente Amstelveen.

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners