Britt Juleen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBritt Juleen
Geboren
De datum "Miami, Florida" kon niet verwerkt worden.
Miami, Florida
BeroepDanser

Biografie

De Amerikaanse Britt Juleen was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1998 tot en met 2005. Eerder danste zij bij Ballet Arizona. In haar jaren bij HNB maakte zij ook een tweetal choreografieën. Na haar vertrek bij Het Nationale Ballet danste zij even bij Ballet Gamonet en kreeg vervolgens een contract als solist bij het ballet van de Semperoper te Dresden. Vanaf 2010 werkt zij als freelance danser bij diverse eigentijdse dansgezelschappen waaronder Jacoby & Pronk van o.a. haar voormalige collega bij HNB: Rubinald Rofino Pronk.

Britt Juleen begon haar balletopleiding bij de New World School of Arts in Zuid-Florida en verder bij Hustaon Ballet Academy en Pacific Northwest Ballet School om deze af te ronden aan de School of American Ballet te New York.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Britt Juleen

Voor een overzicht van de choreografieën van Britt Juleen zie: Alle choreografieën van Britt Juleen

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Zie verder: http://brittjuleen.com

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners