Nicolas Rapaic

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamNicolas Rapaic
Geboren
De datum "Argenteuil, Frankrijk" kon niet verwerkt worden.
Argenteuil, Frankrijk
BeroepDanser


Biografie

De Fransman Nicolas Rapaic was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1992 tot en met 2008. In 2000 werd hij bevorderd tot tweede solist. Eerder danste hij bij het Jeune Ballet de France en Les Ballets de Monte-Carlo. Geduremde zijn jaren bij Het Nationale Ballet maakte hij ook diverse choreografieën, vor een deel in samenwerking met collega danser van HNB Claire Philippart voor de verschillende workshop programma's. Na zijn formele vetrek bij het gezelschap ontwikkelde Nicolas Rapaic zich als leraar en verder als choreograaf en zo werd hij uitgenodigd om in 2012 opnieuw een ballet voor Het Nationale Ballet te maken voor het programma New Moves van 2012.

Nicolas Rapaic kreeg zijn balletopleiding aan de École de l'Opera de Paris en de École du Conservatoire de Musique et de Danse te Parijs.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Nicolas Rapaic

Voor een overzicht van de choreografieën van Ingrid Fernhout zie: Alle choreografieën van Nicolas Rapaic

Film

TV

Overig

In 2007 werd Nicolas Rapaic de Prijs van Verdienste van het Dansersfonds '79 toegekend

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners