Alfredo Fernandez

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAlfredo Fernandez
BeroepDanser, Choreograaf

Alfredo Fernandez is danser, choreograaf en danspedagoog.

Biografie

De Spanjaard Alfredo Fernandez was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1987 tot en met 1998. In die periode maakte hij ook een aantal balletten o.a. in de workshop programma's van dit gezelschap.

Alfredo Fernandez kreeg zijn gehele dansopleiding aan het dansvakopleiding van het koninklijk theater: de Munt te Brussel en kreeg zijn eerste contract als danser bij het ballet van de Opera te Nice. Na een jaar trad hij eveneens voor een jaar in dienst bij het Nationale Ballet van Spanje en vervolgens verbond hij zich voor vier jaar als danser aan het Ballet National de Marseille, onder leiding van Roland Petit, waarna hij in dienst kwam van Het Nationale Ballet.

Na zijn vertrek bij HNB vervolgde hij zijn danserscarrière in de eigentijdse dans als danser en choreograaf. Hij werkte aan verschillende eigen dansproducties, maar begon in 2004 aan een opleiding tot Somatic Movement Coach, waarbij Westers en Aziatische waarden worden gecombineerd. Hierna ontdekte hij tevens de mogelijkheden van Pilates en werkt thans als leraar en coach op dit gebied.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de premièrevoorstellingen van danser Alfredo Fernandez, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase, zie Voorstellingen van Alfredo Fernandez

Idem voor de choreografieën van Alfredo Fernandez zie: Choreografieën van Alfredo Fernandez

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners