Barbara Pouwels

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamBarbara Pouwels
Volledige naamBarbara Lucia Elizabeth Pouwels
Geboren13 juli 1967
BeroepActeur
DisciplineToneel
IMDb-profiel
 Website

Biografie

Barbara Pouwels is een Nederlandse actrice. Zij begon haar carrière als actrice toen ze 11 jaar was in de jeugdserie De Zesde Klas. Tijdens haar middelbare school zong en speelde ze een jaar lang voor het radioprogramma 13-Speciaal.

Na de middelbare school ging ze naar de Toneelacademie Maastricht, maar het lukte haar daar niet goed te aarden. Na een jaar van verschillende baantjes waagde ze de stap opnieuw en ging ze (alsnog) naar de Toneelschool, Amsterdam.

Na het behalen van haar diploma in 1992, speelde Barbara o.a. bij Toneelgroep Amsterdam, Theater van het Oosten en Het Zuidelijk Toneel. Van 1996-2002 had ze een vaste aanstelling bij Toneelgroep Amsterdam.

Daarna werkte zij als free-lance actrice in o.a De Rit van Literair Theater Branoul en Midlife van De Graaf & Cornelissen Producties BV. Zij speelde en zong ook in muziektheatervoorstellingen, waaronder Rembrands Spiegel van Productiehuis Rotterdam.

Barbara heeft in diverse tv- en filmproducties gespeeld zoals Hartslag, Baantjer, Toren C en De Geheimen van Barslet.

Zij werkt ook als stemactrice voor commercials, animatie en hoorspelen en zie verder het cv op haar website.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen, die in première zijn gegaan en waarin Barbara Pouwels is opgetreden.

Idem de voorstellingen waarvoor zij geregistreerd werd als producent

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners