Gasthuis Werkplaats & Theater

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamGasthuis Werkplaats & Theater
Latere naamFrascati WG, Amsterdam
Opgericht1997
Opgeheven2008
DisciplineToneel, Mime, Dans
TrefwoordenBewegingstheater, Performance

Informatie

Gasthuis Werkplaats & Theater was de naam van een werkplaats en productiehuis dat fuseerde in 2008 met Frascati.

In een van de gebouwen op het voormalige Wilhelmina Gasthuisterrein in Amsterdam beschikt Frascati WG, zoals de naam nu luidt, over een zaal en een aantal kleinere studio’s. Hier krijgt pril werk een kans; jong, innovatief maar nog niet gevestigd. Frascati WG is hét theaterlaboratorium van de Randstad. Naast voorstellingen van makers werkzaam bij Frascati wordt ook werk vertoond van nieuwe makers uit andere productiehuizen in Nederland en daarbuiten. Frascatie WG presenteert daarnaast regelmatig nieuwe onderzoeksprojecten en debatavonden.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van deze werkplaats en productiehuis als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners