Snip en Snap

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf Snip & Snap)
Ga naar: navigatie, zoeken

Willy Walden en Piet Muijselaar als Snip en Snap. Foto: Frits Gerritsen. Willy Walden en Piet Muijselaar in een Sleeswijk revue. Fotograaf onbekend.

Snip en Snap (Willy Walden en Piet Muijselaar) begonnen in 1937 bij het populaire radioprogramma De bonte dinsdagavondtrein. Dit gebeurde eigenlijk per ongeluk. Er moest zendtijd opgevuld worden omdat er een artiest wegens ziekte niet kon optreden in het programma. Door tekstschrijver Jacques van Tol werd de act Snip en Snap bedacht. Hoewel het duo aanvankelijk geen zin had om in vrouwendracht oubollige grapjes uit te wisselen, werd er toch een uitzondering gemaakt. Het optreden was zo succesvol dat er al snel meer volgden. "Ik was zelf helemaal niet dol op die jurken. We vonden het eigenlijk allebei vreselijk. Maar ja, het hoorde erbij. De mensen bleven erom vragen. En dan doe je die jurk toch maar weer aan", aldus Willy Walden.

Programma. Collectie TIN.

Vanaf 1961 was het komische duo op de buis te zien. Na jaren succesvol op de planken te hebben gestaan, waren juffrouw Snip en juffrouw Snap nu ook in de woonkamer te bewonderen.

Scènefoto

Scène uit onbekende voorstelling van de Sleeswijk Revue Snip en Snap. Foto: Ger Dijkstra.

Video

Piet Muyselaar en Willy Walden zingen: "Twee oude vrienden". Uit: 100 jaar Carré: liedjes, chansons, scènes; Samenstelling: Jacques Klöters. Ter gelegenheid van de tentoonstelling 100 jaar Carré, Collectie Theater Instituut Nederland, 1987.

Externe Links

  • website van De Nederlandse Stichting van Volkstoneel tot Musical en andere theaterkunsten.