Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Patrick White (1912 - 1990) was een Australisch schrijver die in 1973 de Nobelprijs voor de Literatuur ontving "Voor een episch en psychologisch verhalende kunst die een nieuw continent geïntroduceerd heeft in de literatuur"

Bibliografie

Fictie

  • Happy Valley (1939)
  • The Living and the Dead (1941)
  • The Aunt's Story (1948)
  • The Tree of Man (1955)
  • Voss (1957)
  • Riders in the Chariot (1961)
  • The Solid Mandala (1966)
  • The Vivisector (1970)
  • The Eye of the Storm (1973)
  • A Fringe of Leaves (1976)
  • The Twyborn Affair (1979)
  • Memoirs of Many in One (1986)
  • The Burnt Ones (1964) - een collectie korte verhalen
  • The Cockatoos (1974) - een collectie korte verhalen
  • Flaws in the Glass (1981)

Toneelstukken

  • Bread and Butter Women (1935) - niet gepubliceerd
  • The School for Friends (1935) - niet gepubliceerd
  • Return to Abyssinia (1947) - niet gepubliceerd
  • The Ham Funeral (1947)
  • The Season at Sarsaparilla (1962)
  • Night on Bald Mountain (1964)
  • A Cheery Soul (1963)
  • Big Toys (1977)
  • Signal Driver: A Morality Play for the Times (1982)
  • Netherwood (1983)
  • Shepherd on the Rocks (1987)

Bronnen