De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamHiske Elisa Bongaarts
Volledige naamHiske Elisa Johanna Bongaarts
Geboren31 maart 1988
BeroepZangeres, Actrice


Biografie

Hiske Elisa Bongaarts kwam ter wereld in het Limburgse Venlo. Zingen kon ze nog eerder dan praten, en aan toneelstukjes hadden haar ouders en familie geen gebrek. Het was duidelijk dat Hiske Elisa de Theaterkant op zou gaan. In 2004 begon ze aan de vooropleiding Muziektheater aan het Conservatorium in Tilburg, waarna de in 2010 haar bachelor behaalde met een eigenzinnige bewerking van "Alice in Wonderland". Deze voorstelling was een combinatie van scherpe dialogen, afgewisseld met Stukken als "Der Hölle Rache" (Die Zauberflöte), Queen en Muse.

Hiske Elisa was afgelopen jaren te zien in verschillende voorstellingen en projecten, o.a. In de M-lab Productie "a Funny thing happened on the way to the Forum" waar ze de rol van Filia vertolkte. Daarnaast was ze te zien in de Operette "Die Fledermaus", van Internationale Opera Producties.

Dit jaar zal Hiske Elisa te zien zijn in de rol van Valencienne en Silviane in de Operette "Die lustige Witwe" van Internationale Operaproducties. Voor meer informatie over deze productie kijkt u op www.operaproducties.nl

Voor meer informatie over Hiske Elisa kijkt u op www.Hiske-Elisa.com

Theater/Dans

Voor een overzicht zie: Alle voorstellingen van Hiske Bongaarts

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen