De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamFuad Hassen
Geboren1 december 1981
Asmara
BeroepCabaretier
TrefwoordenCabaret
 Website

Biografie

Fuad Hassen (1981) is een in Eritrea, geboren Nederlandse stand-up comedian. Op 5-jarige leeftijd is hij naar Nederland verhuisd tezamen met zijn moeder en broertje.

Na diverse opleidingen en baantjes te hebben gehad besloot hij om de gok te wagen en stand-up comedy te proberen. Op 11 juni 2006 ging hij voor het eerst stand-uppen tijdens de Open Mic-avond van het Comedy Café in Amsterdam.

In 2008 meldde Fuad zich aan voor de Culture Comedy Award en ging er vandoor met zowel de jury- als publieksprijs. Fuad is een energieke persoonlijkheid die met duidelijk veel plezier en gemak op het podium staat. In z’n act heeft hij het vaak over de kleine dingen des levens.

Zie verder zijn bio op de [website van TVBtheater

Trivia

In zijn eigen woonplaats is hij onder andere bekend als de host van Hiphop in Duketown, hét hiphopfestival van Den Bosch. Ook is hij oprichter en MC van de comedyclub van Den Bosch: Punchline! Comedy Club.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen