De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Formulieren

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Veel van de pagina's in deze theaterencyclopedie verander je met behulp van formulieren. Op deze pagina vind je een overzicht van de gebruikte formulieren met aanwijzingen hoe je deze zo goed mogelijk kunt invullen. Bij alle formulieren vind je rechts van de velden een vraagteken. Als je daarop klikt krijg je informatie over het invullen van dat specifieke velden. Het veld 'Adlib' kun je nooit wijzigen omdat die informatie uit de database achter de theaterencyclopedie gehaald wordt.

Locatie

Een locatie is een plaats waar een theatervoorstelling gespeeld wordt. Meestal is dat een theater maar dat is zeker niet verplicht. In de theaterencyclopedie worden locatienamen gespeld zoals dat in producties staat. Bij locaties die vroeger andere namen hadden kun je in het veld 'Eerdere naam' de oude namen ook invullen (gescheiden met ;).

Vul hieronder de paginanaam voor een locatie in. als een pagina met die naam al bestaat, krijg je het bewerkingsscherm te zien en kunt je die pagina via een formulier bewerken. Controleer de ingevulde paginanaam goed om te voorkomen dat je per ongeluk verkeerde pagina's aanmaakt.

 


Persoon

Een persoon is een mens die direct of indirect iets met een voorstelling te maken heeft. Naast het formulier biedt een persoonspagina ruimte voor uitgebreide biografische informatie. Sommige personen zijn ook producent. In dat geval beschrijven we toch gewoon de persoon. Onder het kopje "Theater/Dans" kun je vermelden dat deze persoon ook als producent actief is geweest, met een link naar de voorstellingen van deze producent achter de naam van de producentpagina.

In de theaterencyclopedie worden persoonsnamen gespeld zoals die bij de producties staan. In het formulier kun je ook de volledige naam of alternatieve namen invullen. Vul hier altijd maar de gegevens van één persoon in. Als je een groep mensen wilt beschrijven, zie dat dan als producent.

Vul hieronder de paginanaam voor een persoon in. als een pagina met die naam al bestaat, krijg je het bewerkingsscherm te zien en kunt je die pagina via een formulier bewerken. Controleer de ingevulde paginanaam goed om te voorkomen dat je per ongeluk verkeerde pagina's aanmaakt. Let daarbij ook op het gebruik van accenten, hoofdletters, liggende streepjes etc.

 


Productie

Een productie beschrijft alle gegevens van de première van een voorstelling. Als een rol in de loop van de speeltijd van een productie door iemand anders wordt gespeeld, wordt dat in het formulier niet veranderd. In de tekst onder het formulier kun je deze informatie wel opnemen. Bij productiepagina's kun je de informatie in het formulier niet veranderen. Als je vindt dat dat toch nodig is, neem dan contact op met de redactie van de theaterencyclopedie.

Vul hieronder de paginanaam voor een productie in. Als een pagina met die naam al bestaat, krijg je het bewerkingsscherm onder het formulier te zien en kunt je die pagina bewerken. Controleer de ingevulde paginanaam goed om te voorkomen dat je per ongeluk verkeerde pagina's aanmaakt.

Vul hieronder de paginanaam voor een productie in, op deze manier: Volledige titel - Naam Gezelschap - Premieredatum, gescheiden door spaties, zoals in (fictief voorbeeld): "Hamlet - Toneelgroep Amsterdam - 1988-06-04" (Let op het gebruik van spaties)

 


Producent

Een producent is de persoon, groep personen of organisatie die realiseert dat een productie in Nederland te zien is. Vaak is dat een gezelschap, maar het kan ook een persoon, een theater, een vrije producent of zelfs een festival zijn. Bij producties kunnen meerdere producenten betrokken zijn. Een groep personen die onder één naam optreedt behandel je ook als producent.

Vul hieronder de paginanaam voor een producent in. als een pagina met die naam al bestaat, krijg je het bewerkingsscherm te zien en kunt je die pagina via een formulier bewerken. Controleer de ingevulde paginanaam goed om te voorkomen dat je per ongeluk verkeerde pagina's aanmaakt.