De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamEtha Struick
BeroepMimespeler, Acrobaat
DisciplineMime, Circus
TrefwoordenAcrobaat

Biografie

Etha Struick heeft ruim 25 jaar als circusacrobaat, mimespeler en circuschoreografe gewerkt in circus, theatercircus, op festivals, en in opera in binnen-en buitenland.

Handstandenbalansen en grondacrobatiek (Osmanistijl, Comostijl) zijn haar specialiteit, maar ook werkte ze als luchtacrobate, koorddanser, jongleur, circusclown. Daarnaast werkte ze als schaats/skeelertrainer. Nu werkt ze als circuschoreografe, tekenaar en illustrator.

Als 'nieuw circus artiest' is ze mee op tournee met Theatercircus Oz (Australie) gegaan. Nadat ze drie weken lang met hun meeging, in de trapeze hing, en meetrainde, was haar passie voor het traditionele en het nu moderne theatercircus ontstaan.

Etha Struick ontving de Prins Bernhard Cultuurprijs voor de circuschoreografieen bij Jongerentheater 020, Amsterdam. Ze maakte choreografieen en gaf circustrainingen, clinics en adviezen voor kleine en grote evenementen en gezelschappen.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen