Louise Ruys

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Louise Ruys (1925-2008) was een Nederlandse actrice. Zij was de jongste dochter van het acteursechtpaar Cor Ruys en Tilly Lus. Zij begon haar carrière na de oorlog in een cabaretgroep. Daar speelde ze onder andere met Hein Funke. Later zong zij Franse chansons voor de AVRO-radio met pianist Peter Kellenbach. Ook was ze werkzaam in het toneel en speelde zij in enkele film- en televisieproducties zoals Hollands Glorie, Op Hoop Van Zegen en Amsterdamned. Haar laatste toneelrol speelde Ruys in 1984 met onder anderen Ton van Duinhoven, Sjoukje Hooymaayer en haar echtgenoot Ab Abspoel. Ruys had samen met Abspoel een zoon, Michael Abspoel, samensteller en stem van het NCRV-programma Man Bijt Hond (Bron TM).

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor de uitvoering muziek

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners