Amsterdams Volkstoneel

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamAmsterdams Volkstoneel
Opgericht1953
DisciplineToneel

Informatie

Amsterdams Volkstoneel is de naam van een toneelgezelschap, gevestigd in Amsterdam. dat zich toelegde op het spelen van toegankelijke toneelstukken, die doorgaans gezet waren in volkse milieus, specifiek ook Amsterdams.

Het gezelschap kreeg deze naam, nadat Beppie Nooy de artistieke en zakelijke leiding in 1953 had overgenomen van haar vader Jan Nooy, die al sinds 1915 de directie voerde over verscheidene toneelgezelschappen onder diverse andere namen, waaronder het Amsterdamsch Tooneelgezelschap en later het Toneelgezelschap Jan Nooy.

Een overzicht van de voorstellingen die onder de naam Amsterdams Volkstoneel in première zijn gegaan en voorzover geregistreerd.

Idem van de voorstellingen die eerder onder de naam Toneelgezelschap Jan Nooy in première zijn gegaan en voorzover geregistreerd.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners