Jopie Koopman

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamJopie Koopman
Geboren24 februari 1910
Amsterdam
Overleden1 mei 1979
Amsterdam
BeroepActeur
DisciplineToneel, Muziektheater
TrefwoordenRevue
IMDb-profiel

Biografie

Jopie Koopman (1910-1974) was één van de bekendste Nederlandse filmsterren uit de jaren dertig. Zij kreeg haar opleiding aan de HBS en de Muziekschool, debuteerde in 1929 in een programma met Louis Davids en trad als cabaretière en zangeres op in Parijs, Londen en Berlijn. Zij werkte mee aan een groot aantal revues, stond als één van de weinige Nederlandse artiesten in het Theater der Prominenten en speelde ook toneel. Na de tweede wereldoorlog trok zij zich terug, maar was toch nog te zien in een film, een drietal televisieprodukties en als vervangster van Mimi Boesnach in "Van de brug af gezien" bij de Nederlandse Comedie. Zij was gehuwd met produktieleider/filmproducent J.J. ter Linden, die in 1982 overleed. Jopie Koopman moet niet worden verward met de schoonheidskoningin mej. Koopman uit Zaandam.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Film

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners