Itzik Galili

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Itzik Galili, Choreographie.jpg
NaamItzik Galili
BeroepChoreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans

Biografie

Itzik Galili is een Israëlische danser en choreograaf. Sinds 2008 is hij artistiek leider en choreograaf bij dansgezelschap Dansgroep Amsterdam. Hij werkt hier samen met Krisztina de Châtel. Hiervoor was Galili artistiek leider bij Noord Nederlandse Dans(groep)/Galili Dance in Groningen, hij richtte dat gezelschap in 1997 op.

Galili begon zijn loopbaan bij Bat Dor Company en danste later bij Batsheva Dance Company. In 1990 debuteerde hij als choreograaf. Hij heeft inmiddels meer dan zestig choreografieën op zijn naam staan, en ontving verschillende prijzen zoals de Philip Morris Kunstprijs 1994 en de Choreografieprijs 2001/2002.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden c.q. die in Nederland te zien zijn geweest en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het licht

Idem voor het geluid

Idem voor het audiovisueel ontwerp

Idem voor de begeleiding

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners