Batsheva Dance Company

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamBatsheva Dance Company
Opgericht1964
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans, Beeldend theater, Bewegingstheater
 Website

Informatie

Batsheva Dance Company is een Israëlische moderne dansgroep, opgericht in 1964, door Barones Betshabee de Rotschild. Martha Graham was de eerste artistieke adviseur van dit gezelschap en een groot aantal belangrijke werken van haar vormden de eerste jaren de kern van het repertoire, naast werken van o.a. Robert Cohan, Glen Tetley, José Limon, Jerome Robbins en Norman Morrice. Het gezelschap staat sinds 1990 onder leiding van Ohad Naharin, die binnen de structuur van de organisatie ook een groep voor jonge dansers oprichtte onder de naam The Junior Company of the Batsheva Dance Company.

Zie verder de website van het gezelschap enwikipedia in het Engels

Naast dit gezelschap stichtte barones de Rothshild in 1967 nog en 2e gezelschap in Israël, speciaal voor de Zuid-Afrikaanse/Israëlische danser Jeannette Ordman: de Bat-Dor Dance Company. Dit gezelschap heeft bestaan tot en met 1999.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die dit gezelschap in Nederland heeft gegeven.

zie ook het overzicht van de voorstellingen, die door The Junior Company of the Batsheva Dance Company in Nederland zijn gegeven.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners