Stefan Ernst

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sernst.jpg
NaamStefan Ernst
Volledige naamStefan Ernst
Geboren19 juni 1975
's Hertogenbosch
BeroepChoreograaf, Artistiek directeur Project Sally Maastricht
DisciplineDans
TrefwoordenDans, Maastricht, Sally
 Website

Stefan Ernst (1975) is naast artistiek leider van dansgezelschap Project Sally Maastricht choreograaf, cineast én componist.

Biografie

Wat Stefan Ernst ook doet, hij doet het met verve. Ernst danste tijdens zijn carrière onder andere bij Introdans en Conny Janssen Danst. Bij de laatste werkte hij ook lange tijd als assistent choreograaf, bij Introdans maakt Ernst zijn eerste zelfstandige choreografie.

Na zijn choreografiedebuut volgden vele nationale en internationale danswerken, waaronder voor het Saarlandische Staatstheater Saarbrücken, Productiehuis Brabant, Danshuis Station Zuid en De Stilte. Als danscineast produceert hij films voor onder meer Moving Movies en Noord Nederlandse Dans. Als componist maakte Ernst ook de muziek voor Super, Vreemde Eend, BLAUW en Jeuk.

Theater/Dans

Producties met choreografie van Stefan Ernst, zie Choreografie Stefan Ernst

Externe links

Bron

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners