Stefan Ernst

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sernst.jpg
NaamStefan Ernst
Volledige naamStefan Ernst
Geboren19 juni 1975
's Hertogenbosch
BeroepChoreograaf, Componist
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans
 Website

Biografie

Stefan Ernst (1975) is een Nederlandse choreograaf, componist, cineast en thans artistiek leider van het jeugddansgezelschap Project Sally Maastricht. Ernst danste tijdens zijn carrière onder andere bij Introdans en Conny Janssen Danst. Bij de laatste werkte hij ook lange tijd als assistent choreograaf, bij Introdans maakt Ernst zijn eerste zelfstandige choreografie.

Na zijn choreografiedebuut volgden vele nationale en internationale danswerken, waaronder voor het Saarlandische Staatstheater Saarbrücken, Productiehuis Brabant, Danshuis Station Zuid en De Stilte. Als danscineast produceert hij films voor onder meer Moving Movies en Noord Nederlandse Dans. Als componist maakte Ernst ook de muziek voor Super, Vreemde Eend, BLAUW en Jeuk.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Externe links

Bron

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners