Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamWillem Boswinkel
Geboortedatum21 maart 1928
Geboorteplaats Amsterdam
Overlijdensdatum25 maart 1984
Overlijdensplaats Amsterdam
BeroepJournalist

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Willem Boswinkel. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Van deze persoon is geen enkele bijdrage aan een theater- of dansproductie geregistreerd op de TheaterEncyclopedieOm dit te verbeteren, vult u op de betreffende pagina('s) over theater- of dansproducties de bijdragen van deze persoon aan..

Levensgeschiedenis

Als toneelredacteur van het Algemeen Handelsblad, later NRC Handelsblad heeft Willem Boswinkel zich vijfentwintig jaar lang, van 1951 tot 1976, verdienstelijk gemaakt voor het theater in tal van artikelen en kritieken, aanvankelijk voornamelijk over ballet. In 1954 was hij nauw betrokken bij de oprichting van het Nederlands Ballet, later het Nationale Ballet. Vier jaar later schreef hij een boek over dat gezelschap. Het Nederlands Ballet. In de jaren zestig ging Boswinkel zich steeds meer toeleggen op toneel. In 1970, kort voor diens overlijden, maakte hij het laatste interview met Albert van Dalsum. (Bron Nederlands Theaterjaarboek).

Werken

Bronnen