Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamRietveld Theater, Delft
PlaatsDelft
TypeTheaterzaal
 Website


Max Theater werd Rietveld Theater

Aan het Rietveld 49, Delft, vestigde zich, in een oud schoolgebouw, in 1970 Theatergroep Maccus. Aanvankelijk als repetitieruimte, maar vanaf 2003 ook om voorstellingen te gegeven. In 2002 veranderde dit jeugdgezelschap zijn naam in Theatergroep Max en hun vaste huis werd Max Thater.

Na het vertrek van de groep naar Rotterdam in 2011 werd het overgenomen door de Stichting Theaternetwerk Delft en kreeg het de naam Rietveld Theater.

De zaal heeft een vlakke vloer. Er zijn 80 - 100 plaatsen. De programmering is voornamelijk gericht op podiumkunstenaars, voor tal van activiteiten, uit de regio. In het zelfde pand heeft het Delfts Toneel Gezelschap een eigen zaal: Falie Begijnhoftheater, genoemd naar het begijnhof dat eertijds vrijwel op de zelfde plek lag. "Falie" is een mantel met kap en zonder mouwen voor vrouwen.

Website

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw. Redactie Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt, Nathalie Wevers. Theater Instituut Nederland, 2007