Portal:Nu Centraal/Thema Theaters in beeld (2020)

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Zie Nu Centraal voor het actuele thema.

Centraal Thema: Theaters in beeld

In bijna elke stad of dorp staan een of meerdere theaters. Sommige gebouwen zijn al eeuwenoud en kennen een rijke historie, terwijl andere sinds vorig jaar geopend zijn. Hoe dan ook zijn het stuk voor stuk gebouwen waar theaterliefhebbers uit de buurt graag komen om voorstellingen te bekijken.

In deze tijd, waarin theaters noodgedwongen hun deuren moeten sluiten, wil de Theaterencyclopedie deze gebouwen graag in de spotlight zetten. Vandaar dat de Theaterencyclopedie deze weken de focus legt op het theater bij u in de buurt. Met zijn allen kunnen we de theaterpagina's bijvoorbeeld van afbeeldingen voorzien, of kunnen we de geschiedenis van het gebouw op de pagina toevoegen.

Heeft u dus een mooie foto van een theatergebouw die u zou willen delen op de Theaterencyclopedie? Of heeft u informatie over uw theater dat hier niet mag ontbreken? Deel dit dan snel door het zelf toe te voegen, of door contact op te nemen met de redactie.

Hulp bij het schrijven

Heeft u kennis die u wilt delen op de Theaterencyclopedie, maar heeft u behoefte aan begeleiding? Of vindt u het lastig om een foto toe te voegen aan de website? Dan helpt de Theaterencyclopedie u graag op weg. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de hulppagina's van de website. Mocht u het antwoord daar niet kunnen vinden, neem dan vooral contact op met de redactie. Dan proberen we er samen uit te komen.

Virtuele vragensessie

Tijdens de virtuele vragensessies van de Theaterencyclopedie is het ook in deze tijden van thuisisolatie mogelijk om onder begeleiding van de hoofdredacteur bij te dragen aan de website.

Op woensdagmiddag 29 april vinden er weer verschillende sessies plaats, waarin u de gelegenheid heeft om via een videoverbinding al uw vragen te stellen. Wilt u voor het eerst een bijdrage leveren en wilt u weten waar u op moet letten? Loopt u tegen technische problemen aan? Of bent u op zoek naar nuttige bronnen voor uw artikel? Alle soorten vragen zijn toegestaan.

Heeft u dus behoefte om uw vraag te stellen? Meld u dan snel aan via dit formulier.

Suggesties voor bijdragen

Vrijwel alle theaters in Nederland hebben een eigen pagina op de Theaterencyclopedie. Er zijn dus genoeg pagina's die uw bijdrage kunnen gebruiken.

Bent u op zoek naar een theater, maar staat deze er niet tussen? Neem dan vooral contact op met de redactie. Dan maken wij een nieuwe pagina aan.