Overleg gebruiker:Kyramol

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom bij TheaterEncyclopedie! We hopen dat u veel en goed gaat bijdragen. Wellicht wilt u eerst de hulppagina's lezen. Nogmaals welkom en veel plezier! Tuja van den Berg (overleg) 11 sep 2019 09:02 (CEST)

ABC Cabaret - 990656 Wat een land, wat een land 1963/64

Uit de recensies blijkt dat dit 26e programma van Wim Kan wederom goed ontvangen wordt. Echter is het enige puntje van kritiek dat het hier en daar puntiger kan. Wim Kan en zijn ABC-Cabaret hoorden in de jaren 60 duidelijk tot de gevestigde orde. Hij stelde maatschappelijke zaken aan de kaak, maar op een vrij ongevaarlijke manier. Zo schrijft het Algemeen Handelsblad op 31 juli 1964 het volgende: “Na de pauze heeft Kan op de hem bekende wijze weer heel wat over de hekel gehaald, een aantal rake klappen uitgedeeld, stekeligheden gedebiteerd, geen blad voor zijn mond genomen en daarmee zijn gehoor opperbest geamuseerd.”.

Lurelei Cabaret - 990894

Oud Zeer (1967) (Uit het programmaboekje) "Dit programma is een bloemlezing, en bij een bloemlezing hoort een verantwoording, tenminste als 't een verantwoorde bloemlezing is. Zodoende kunnen wij er niet onderuit.

Wij hebben uiteraard bij deze greep uit het Lurelei-repertoire 1962-1967 niet gestreefd naar volledigheid, want dat doen bloemlezers nooit. Wel hebben we (zoals alle bloemlezers) gestreefd naar een representatieve keuze, waarbij wij onderstaande indeling als richtlijn hebben gekozen. a. De beledigende nummers. b. De platvloerse nummers. c. De godslasterlijke nummers. d. De vieze nummers. e. De onbenullige nummers.

Wanneer de categorie a. met vier, de categorie b. met zes nummers is vertegenwoordigd, dan betekent dat niet noodzakelijkerwijs, dat wij de categorie a. anderhalfmaal zo belangrijk vinden als de categorie b. Soms werden ons door het aanwezige materiaal zelf beperkingen opgelegd. Zo vinden wij persoonlijk dat de categorie d. er wat karig vanaf is gekomen, waarvoor onze welgemeende excuses.

De chronologische volgorde is opzettelijk verwaarloosd. De jaartallen achter de nummers in dit programmablad verwijzen naar het jaar van ontstaan."

In 1968 verkondigt Lurelei 'losser' te gaan werken en geen nieuw programma meer uit te gaan brengen. Dit doen ze volgens leider Eric Herfst om 'de verstarring te doorbreken'. Zo staat op 22 februari 1968 in het Algemeen Handelsblad geschreven.