Hoe voeg ik een plaatje toe?

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een plaatje toevoegen

Heeft u een foto die u op de Theaterencyclopedie wilt zetten, dan kunt u die gemakkelijk uploaden. U moet hiervoor wel aangemeld zijn.

Kunt u zich niet aanmelden omdat u nog geen account heeft? Maakt u die dan alsnog aan. (zie: Hoe maak ik mijn eigen account aan?).

Welke foto's kunt u op de Theaterencyclopedie zetten?

Fotobestanden met de extensie png, gif, jpg en jpeg zijn geschikt om te uploaden naar de Theaterencyclopedie. De maximale grootte van het bestand is 20 MB.

Korte handleiding voor het uploaden van een foto

Hier vindt u nog een beknopte handleiding voor het uploaden van een foto.

(N.B. u moet hiervoor aangemeld zijn)

 1. Klik op ‘Bestand uploaden’ (deze optie zit onder het "wieltje" rechts boven op de webpagina)
 2. Klik op de button 'Browse' en kies het bestand dat u wilt uploaden. Dat kan bijvoorbeeld een foto zijn die u op uw bureaublad heeft klaarstaan.
 3. Geef in het veld 'Samenvatting' een duidelijke beschrijving, bv. Theater Carré, interieur Theater De Vest, etc. Hier kunt u ook de naam van de fotograaf vermelden.
 4. Het is belangrijk om daarna de keuze te maken voor de juiste licentie voor deze afbeelding. U kunt hier verschillende keuzes maken.

Als het om een foto gaat, die niet door uzelf gemaakt is, maar die wèl op de Theaterencyclopedie gepubliceerd mag worden, zoals vaak het geval is bij publiciteitsfoto's van gezeschappen en producenten, selecteert u de licentie: 'Geen eigen werk, uitsluitend toestemming voor publicatie op de Theaterencyclopedie'.

 1. Klik op 'Bestand uploaden'.
  • U komt terecht op de pagina met het plaatje dat u net heeft geüpload. Deze pagina laat U verder zo.

Korte handleiding voor het elders plaatsen van het plaatje

Vervolgens kunt u dit plaatje op een andere pagina in de Theaterencyclopedie zetten, bijvoorbeeld van een persoon, een voorstelling, een gezelschap of een producent. Dat gaat als volgt:

 1. Kopieer de naam van het plaatje zoals het op deze pagina staat(zonder Bestand, dus alleen: NaamPlaatje.jpg).
 2. Open in de Theaterencylcopedie de pagina, waar u het plaatje wilt plaatsen. Het is het handigste, om op een tweede tabblad de Theaterencyclopedie nogmaals te openen, en daar naar de pagina te gaan waar u het plaatje wilt plaatsen. De pagina, waar u zojuist het plaatje heeft geüpload, laat u gewoon staan.
  • N.B. als U de pagina van het gezelschap/theater/producent/persoon niet kunt vinden, of als de pagina nog helemaal leeg is (zonder kopjes 'biografie','theater' etc.), mail dan even naar de redactie Theaterencyclopedie. Wij kunnen dan helpen en eventueel een pagina aanmaken.
 3. Klik op 'bewerken'.
 4. Scroll door naar beneden, naar de plek waar u het plaatje neer wilt zetten.
 5. Plak waar u het plaatje wilt hebben op de volgende manier de naam van het plaatje [[Bestand:<naam van het plaatje>|<formaat>]], bijv. [[Bestand:NaamPlaatje.jpg|300px]]
  • Het formaat van het plaatje kunt u wijzigen door de 300px in dit voorbeeld aan te passen naar bijv. 200px (kleiner) of bijv. 400px (groter).
  • Voeg een witregel toe onder de afbeelding, anders ziet het resultaat er niet mooi uit.
 6. klik op 'Pagina opslaan' en kijk hoe het er uit ziet. Eventueel kunt U het aantal pixels aanpassen als het te groot/klein is.

Plaatsen van de foto in de "infobox"

Als u de afbeelding in de infobox wilt plaatsen (het bovenste blok met kerngegevens) dan kunt u de term "bestand" weglaten. Dus op deze wijze: Naamplaatje.jpg. Plaats dit bij "afbeelding".

Heeft u vragen over het uploaden van een foto? Mail dan naar redactie Theaterencyclopedie. Wij kunnen dan helpen.