De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Hoe maak ik een nieuwe pagina aan?

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoe maak ik een nieuwe pagina aan?

Als u bent geregistreerd bij de Theaterencyclopedie, kunt u zelf, als u zich heeft aangemeld, nieuwe pagina’s aanmaken: van een persoon, een gezelschap, of een producent.

Kunt u zich niet aanmelden omdat u nog geen account heeft? Maakt u die dan alsnog aan. (zie: Hoe maak ik mijn eigen account aan?). Voordat u een nieuwe pagina aanmaakt, voert u een zoekactie uit op het betreffende onderwerp, want wellicht is er al een pagina over het onderwerp. Bestaat er nog geen pagina over het onderwerp, dan kunt u deze pagina aanmaken. Dit kan op twee verschillende manieren:

  • 1. Als u in de tekst een rode link tegenkomt en u wilt de ontbrekende pagina over dat onderwerp toevoegen, dan kunt u simpelweg op de rode link klikken. Hiermee wordt het bewerkingsscherm van de ontbrekende (lege) pagina geopend, met daarboven de tekst: 'Bezig met het aanmaken van ...'. U kunt hier content toevoegen en de pagina opslaan.
  • 2. Typ in het zoekveld de exacte titel van de pagina die u wilt aanmaken (let hierbij wel op hoofdletters en leestekens!). Er verschijnt een zoekresultaten pagina. Omdat de pagina nog niet bestaat, verschijnt bovenaan de tekst: 'Maak de pagina "X" op deze wiki!', waarbij X staat voor de ingevoerde titel. Door op deze rode link te klikken opent u het bewerkingsscherm van de nieuwe, lege pagina. U kunt hier content toevoegen en de pagina vervolgens opslaan.

Tips voor het maken van een pagina

Om ervoor te zorgen dat uw pagina zo goed mogelijk via zoekmachines op internet gevonden en gelezen wordt, volgen hier enkele tips:

  • De titel van de pagina is belangrijk; denk bij het aanmaken van de titel van een nieuwe pagina aan de zoektermen waar mensen op zullen zoeken
  • Verdeel de pagina door het plaatsen van tussenkopjes; denk bij het aanmaken van die tussenkopjes ook over de zoektermen waar mensen op zullen zoeken
  • Verdeel de tekst in alinea's (door een extra witregel toe te voegen); uw tekst wordt daarmee overzichtelijker en leesbaarder
  • Zorg dat het hoofdonderwerp (meestal de titel van de pagina) een aantal malen in de lopende tekst terugkomt
  • Maak teksten niet te lang (200 tot 400 woorden per pagina). Zorg dat de belangrijkste informatie in één oogopslag, dus zonder naar beneden te scrollen, te zien is.
  • Gebruik lijstjes en "bullets" (door aan het begin van de regel een sterretje te typen, maakt u een mooie lijst met bullets zoals in dit puntenlijstje)
  • Plaats "interne links". Leid bezoekers naar andere relevante pagina's op de Theaterencyclopedie door termen of namen tussen dubbele vierkante haken te zetten. Zo maakt u een "interne link" aan.
  • Plaats foto's. Geef de foto in de bestandsnaam de naam van uw onderwerp mee, dan wordt uw pagina ook beter gevonden via internet.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het aanmaken van een nieuwe pagina, over het aanmaken van interne links, of over het toevoegen van category-pagina's? Mail dan naar redactie Theaterencyclopedie.