De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Hoe bewerk ik een pagina?

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Tekst toevoegen of wijzigen

Het is heel gemakkelijk om teksten toe te voegen of te wijzigen op de Theaterencyclopedie. Weet u meer over een persoon of gezelschap dan wat er op de Theaterencyclopedie te vinden is? Vul het dan aan. De enige voorwaarde is, dat u bent aangemeld bij de Theaterencyclopedie.

Bekijk ook de basisregels voor het werken op de Theaterencyclopedie.

Account aanmaken


Als u wilt meeschrijven aan de Theaterencyclopedie, kunt u een account aanmaken (of zie: Hoe maak ik mijn eigen account aan? voor meer informatie). Als u dat gedaan heeft, meld u zich op de Theaterencyclopedie aan en kunt u als gebruiker nieuwe pagina's toevoegen of bestaande pagina's bewerken.

Korte introductie over de vormgeving

Duidelijke informatie over de vormgeving van de Theaterencyclopedie vind je op deze pagina: Introductie

Zoek de pagina die u wilt bewerken

Nadat u bent aangemeld, zoekt u de pagina op waar u tekst aan wilt toevoegen, door een zoekterm te typen in het zoekveld.

Korte handleiding voor het bewerken van een pagina

Hier vindt u nog een beknopte handleiding voor het bewerken van een pagina. Als u de juiste pagina heeft gevonden:

  • Klik op de knop 'Edit'. Hiermee wordt het bewerkingsscherm van de pagina geopend. U komt automatisch terecht op het tabblad 'Wikitekst'.
  • N.B. Veel pagina's, bijvoorbeeld die van personen beginnen bovenaan met een aantal velden met de basisgegevens. Als u naar beneden scrollt volgt het kopje 'informatie' of het kopje 'biografie' in een tekstveld. Zowel de tekst in de velden bovenaan als de informatie in het tekstveld kunt u aanpassen. Een uitzondering daarop zijn de basisgegevens in de velden van voorstellingen, de gegevens daarvan zijn afkomstig uit de Productiedatabase en kunnen niet aangepast worden. De gegevens in het tekstveld van voorstellingen kunnen wel aangepast worden.
  • Zet direct onder het kopje 'informatie' of 'biografie' de tekst over uw gezelschap/theater/producent/persoon.
  • Het is belangrijk, om 'Interne links' aan te brengen als dat kan. Interne links zijn koppelingen naar andere pagina's in de Theaterencyclopedie. U maakt ze aan door het aanbrengen van dubbele vierkante haken: [[Pierre Bokma]] bijvoorbeeld linkt naar de pagina van Pierre Bokma.
  • Boven het tekstveld ziet u een werkbalk met tekens waarmee u de tekst kunt opmaken. U kunt bijvoorbeeld tekst selecteren, en die vet maken door op V te klikken, of cursief door op C te klikken.
  • Klikt u in de werkbalk op 'Hulp', dan vindt u meer informatie over het opmaken van tekst, en het maken van koppelingen, kopjes en lijsten in de tekst.
  • Klik tenslotte op 'Pagina Opslaan' (onderaan de pagina) om uw tekst op te slaan.
  • Controleer of alles er goed opstaat. Wilt u nog dingen aanpassen of corrigeren klink dan gewoon weer op Edit.

Zie ook: Tips voor het maken van een pagina

Heeft u vragen of hulp nodig bij het bewerken van een pagina in de Theaterencyclopedie? Mail dan naar redactie Theaterencyclopedie.