De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Hoe bewerk ik een pagina?

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Tekst toevoegen of wijzigen

Het is heel gemakkelijk om teksten toe te voegen of te wijzigen op de Theaterencyclopedie. Weet u meer over een persoon of gezelschap dan wat er op de Theaterencyclopedie te vinden is? Vul het dan aan. De enige voorwaarde is, dat u bent aangemeld bij de Theaterencyclopedie.

Bekijk ook de basisregels voor het werken in de Theaterencyclopedie.

Account aanmaken

Als u wilt meeschrijven aan de Theaterencyclopedie, kunt u een account aanmaken (zie: Hoe maak ik mijn eigen account aan?). Als u dat gedaan heeft, meld u zich op de Theaterencyclopedie aan en kunt u als gebruiker nieuwe pagina's toevoegen of bestaande pagina's bewerken.

Zoek de pagina die u wilt bewerken

Nadat u bent aangemeld, zoekt u de pagina op waar u tekst aan wilt toevoegen, door een zoekterm te typen in het zoekveld.

N.B. als u de pagina van het gezelschap/theater/producent/persoon niet kunt vinden, of als de pagina nog helemaal leeg is (zonder kopjes 'biografie','theater' etc.), mailt u dan naar de redactie Theaterencyclopedie. Zij maken dan een pagina voor u aan.

Korte handleiding voor het bewerken van een pagina

Hier vindt u nog een beknopte handleiding voor het bewerken van een pagina. Als u de juiste pagina heeft gevonden:

  • Klik op 'Bewerken'. Hiermee wordt het bewerkingsscherm van de pagina geopend. U komt automatisch terecht op het tabblad 'Wikitekst'.
  • N.B. De zogenaamde 'infobox', het allereerste tekstblok dat meestal begint en eindigt met het woord <protect>, slaat u over. Laat u zich daardoor niet afschrikken en scroll naar beneden tot het kopje 'informatie' of het kopje 'biografie'. (als de pagina nog helemaal leeg is - zonder kopjes 'biografie','theater' etc., mailt u dan naar de redactie Theaterencyclopedie. Zij maken dan een pagina voor u aan.
  • Zet direct onder het kopje 'informatie' of 'biografie' de tekst over uw gezelschap/theater/producent/persoon.
  • Het is belangrijk, om 'Interne links' aan te brengen als dat kan. Interne links zijn koppelingen naar andere pagina's in de Theaterencyclopedie. U maakt ze aan door het aanbrengen van dubbele vierkante haken: [[Pierre Bokma]] bijvoorbeeld linkt naar de pagina van Pierre Bokma.
  • Boven het tekstveld ziet u een werkbalk met tekens waarmee u de tekst kunt opmaken. U kunt bijvoorbeeld tekst selecteren, en die vet maken door op V te klikken, of cursief door op C te klikken.
  • Als u in deze werkbalk op 'Uitgebreid' klikt, ziet u nog meer mogelijkheden om uw tekst op te maken.
  • Klikt u in de werkbalk op 'Hulp', dan vindt u meer informatie over het opmaken van tekst, en het maken van koppelingen, kopjes en lijsten in de tekst.
  • Om uw wijzigingen te bekijken, klikt u op het tabblad 'Voorvertoning'. Let op: de pagina is nu nog niet opgeslagen. Bent u nog niet tevreden, gaat u dan terug naar het tabblad Wikitekst om correcties aan te brengen.
  • Bent u wel tevreden, klik dan op 'Publiceren' (rechts boven) of op 'Pagina Opslaan' (onderaan de pagina) om uw tekst op te slaan.
  • Controleer of alles er goed opstaat. Wilt u nog dingen aanpassen of corrigeren klink dan gewoon weer op Bewerken.

Zie ook: Tips voor het maken van een pagina

Heeft u vragen of hulp nodig bij het bewerken van een pagina in de Theaterencyclopedie? Mail dan naar redactie Theaterencyclopedie.