In verband met websiteonderhoud is het tussen vrijdag 18 juni 16:00u en (naar verwachting) woensdag 23 juni 11:30u niet mogelijk om bewerkingen te doen op de Theaterencyclopedie. Het bekijken van de websitepagina's blijft wel mogelijk.

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Evertshuis, Bodegraven

Unknown.png

NaamEvertshuis
Opgericht1989
PlaatsBodegraven
TypeTheaterzaal
Verbouwd in2014
Openingsdatum28 februari 1989

Theater in werkplaats

Het Evertshuis, opgericht 1989 in Bodegraven (gemeente Bodegraven, Reeuwijk), is gevestigd in de voormalige werkplaats van zaadhandel Turkenburg. Het adres was toen Spoorstraat dat veranderde in Julianastraat.

In 2014 is het gebouw grondig en fraai gerestaureerd en werd er nieuwbouw aan toegevoegd. Het centum werd vernoemd naar notaris Everts die een vermogen naliet aan de gemeente ter besteding aan een culturele voorziening.

De goed geoutilleerde vlakke vloer theaterzaal biedt plaats aan 240 bezekers. Indien de tribune, waarop de stoelen staan wordt ingeschoven, kunnen er c.a. 400 bezoekers in voor grotere bijeenkomsten.. Het Evertshuis heeft meerdere zalen voor voornamelijk vergaderingen en een Grand Café. In de theaterzaal wordt elk seizoen een zeer gevarieerd programma geboden.

Bron

  • Evertshuis