Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Over Dancing on the Edge

Dancing on the Edge is de naam van een kleine, non-profit dans-organisatie gericht op artistieke uitwisseling met het Midden-Oosten en Noord-Afrika (de MENA regio). De uitwisseling betreft hedendaagse, artistiek hoogwaardige kunst. Het gaat veelal om een jonge generatie makers, die zoeken naar nieuwe kosmopolitische Midden-Oosterse kunstvormen, werken met eigentijdse thema’s en aansluiting zoeken bij maatschappelijk relevante onderwerpen. Deze onderwerpen kennen ook een urgentie in de Nederlandse samenleving, met name in de grote steden. De voorstellingen, vertoningen en andere activiteiten spreken daardoor een breed, divers en ook een nieuw publiek aan.

De organisatie ontplooit haar activiteiten onder 4 noemers, te weten ‘Festival’, ‘Exchange’, ‘Academy’ en ‘Presents’. Sinds eind 2007 is een groot scala aan activiteiten gerealiseerd, o.a. 4 eigentijdse, meerdaagse kunstfestivals in diverse steden, meer dan 150 dans/theatervoorstellingen, 8 coproducties, 1 dansfilm, 6 ‘artist residencies’, 10 scholarships, 5 filmprogramma’s, 5 cultuureducatieprogramma’s met meer dan 100 schoolworkshops, diverse workshops en trainingen op professioneel niveau en meer. Daarnaast zorgde Dancing on the Edge er door middel van haar grote netwerk in de MENA regio voor, dat veel Nederlandse kunstenaars in diverse landen in de regio hebben opgetreden of les gegeven. De activiteiten vinden plaats in zowel Nederland als de regio zelf.

Voorstellingen

Een chronologisch en daaronder een link naar een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder deze naam als producent, al of niet in samenwerking met andere producenten, in première zijn gebracht c.q. in Nederland te zien zijn geweest, voor zover geregistreerd in de productiedatabase

 
Last Supper in Palestine - Dancing on the Edge - 2007-12-15
Waiting Forbidden - Stichting Le Grand Cru - 2009-12-02
Lost, or The Idiot's Guide to American TV Series & Palestine - Dancing on the Edge - 2011-12-10
Turaab - One woman show- Lana Nasser - Dancing on the Edge - 2016-09-24
Grand voyage - Korzo producties - 2017-11-09

Bronnen