De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamCool kunst en cultuur, Heerhugowaard
PlaatsHeerhugowaard
TypeTheaterzaal
 Website


Informatie

Cool kunst en cultuur is een schouwburg, een centrum voor muziek-, theater- en kunsteducatie, een culturele ontmoetingsplaats en een zalencomplex in één. Bekende artiesten en aanstormende talenten staan op het podium van de Rodi Media zaal. Ook biedt Cool een podium voor amateurverenigingen en –gezelschappen. Daarnaast worden in Cool diverse lessen en cursussen gegeven die jaarlijks door ruim 1500 leerlingen worden gevolgd. Cool is gevestigd in een spraakmakend gebouw in het stadshart van Heerhugowaard. De diverse zalen van Cool kunnen door bedrijven, instellingen en particulieren worden gehuurd.

INFO - Over Coool.jpg

Gebouw
Het gebouw van Cool is ontworpen door architectenbureau Soeters van Eldonk Ponec Architecten. In het architectonisch ontwerp van het gebouw komt de relatie met ‘kool’ terug. De grote zaal, omgeven door de bladeren van de rode kool, ligt middenin het gebouw. Rond de zaal bevindt zich de foyer verdeeld over drie lagen. De ruim vijftig gele pilaren en beide zijgevels zijn die zijn bekleed met keramische leien in verschillende grijstinten zijn een verwijzing naar de aren en de reigers in het wapen van Heerhugowaard.

Naamgeving
Aan de naamgeving Cool is een prijsvraag vooraf gegaan. Cool, uitgesproken als Kool. Of Kool geschreven als Cool. De naam is een verwijzing naar de koolteelt, sinds eeuwen een belangrijke bestaansbron voor Heerhugowaard en omstreken. En voor jongeren, zeg maar onze ‘bron’ voor de toekomst, is alles wat ‘cool’ is goed.

Premieres

Zie Premieres Cool kunst en cultuur, Heerhugowaard

Externe Links

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw. Redactie Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt, Nathalie Wevers. Theater Instituut Nederland, 2007