De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Aubrey Snell

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Aubrey Snell studeerde klassiek saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frank Timpe, sloot haar Master in juni 2007 cum laude af en kreeg meteen een onderscheiding voor haar theatrale originaliteit. Haar Bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium bij Leo van Oostrom en vervolgens aan het Utrechts Conservatorium bij Johan van der Linden en Willem van Merwijk werd in januari 2005 ook al cum laude afgerond. Aubrey volgde masterclasses bij saxofonisten als David Liebman, Steve Mauck, John Sampen, Philippe Geiss, Guy Goethals en Nobuya Sugawa.

Aubrey vormt samen met pianiste Lineke Lever het Arte Duo. Het Duo volgde diverse masterclasses en speelde op illustere locaties (o.a. Het Concertgebouw in Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, De Oosterpoort in Groningen en het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam). In maart 2006 debuteerden zij op radio 4. In hun programma Welles Nietes speelde het Duo wereldpremières van composities van Chiel Meijering, David Dramm en Marijn Simons, waarin nieuwe gedichten van Geert Buelens en Wiel Kusters verwerkt zijn. Het muziektheaterprogramma Muziek vol geheimen volgde. Daarin speelde het Arte Duo wereldpremières van composities van Toek Numan, Marijn Simons, Tian Rotteveel, Reza Namavar & Chiel Meijering.

Aubrey speelt/speelde in verschillende muziekensembles en bij muziektheatervoorstellingen van o.a. het Max Tak Filmorkest. Met het Ricciotti Orkest maakte zij binnen- en buitenlandse tournees.

Haar passie voor acteren leefde Aubrey uit aan de Acteursschool in Amsterdam en de Amsterdamse Theater Academie. Ze is nu dan ook zeer actief als actrice en theatermaakster en heeft verschillende muziektheatervoorstellingen gerealiseerd.

Theater/Dans

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen