Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Annie Chaplin. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Annie Chaplin heeft bijgedragen aan 1 productie(s).

Annie Chaplin heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Annie Chaplin heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Melodrama Play with Music Uitvoerende Sam Shepard Festival 1989/1990 28 november 1989 Farideh Fardjam

Biografie

Annie Chaplin bracht haar kinder- en jeugdjaren door in Zwitserland. Een studie in de letteren en werkzaamheden in de journalistiek werden al spoedig ingeruild voor een bestaan als actrice. Zij maakte deel uit van het A.T.T. theater: een op het werk van de Poolse theatervernieuwer Jerzy Grotowski geïnspireerd gezelschap. Daarba koos zij domicilie in Parijs, van waaruit zij heeft gewerkt aan een carrière in zowel de Franse toneelwereld als in de internationale cinema.

Bronnen