Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAndy Rietschel
BeroepDanser
DisciplineDans
TrefwoordenBallet

Andy Rietschel was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet gedurende het seizoen 2006/2007. Daarvoor was hij solist bij de Birmingham Royal Ballet van 2002 tot en met 2005 en het ballet van de Kungliga Operan te Zweden. Bij dit gezelschap begin hij zijn loopbaan als danser in 1995 en bleef daar tot en met 2011, als gast in de periodes dat hij ook verbonden was aan de nadere gezelschappen. Vanaf 2000 begin hij zich tevens te richten op management en zakelijke investeringen wat leidde tot de oprichting van Lasar Invest maatschappij en in 2012 werd hij CEO bij Easycharge AB in Zweden.

Andy Rietschel deed zijn balletopleiding aan de school van het Koninklijke Ballet te Zweden en rondde deze af aan de School of American Ballet in New York.


Andy Rietschel heeft bijgedragen aan 3 productie(s).

Andy Rietschel heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Andy Rietschel heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In choreografie van
Diamonds
IsUitgevoerdDoor
Het Nationale Ballet 2006/2007 8 september 2006 George Balanchine
La bayadère
IsUitgevoerdDoor
Het Nationale Ballet 2006/2007 15 februari 2007 Natalia Makarova
Sandpaper Ballet
IsUitgevoerdDoor
Het Nationale Ballet 2006/2007 16 juni 2007 Mark Morris


Theater/Dans

  • Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase