ACT

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Wat is ACT?

ACT is een spreekbuis van acteurs. ACT is geen vakbond. ACT wil alle theater-, film- en televisieacteurs in Nederland verenigen en ervoor zorgen dat klachten en complimenten bij de juiste instanties terecht komen. ACT ziet deze instanties als medespelers, niet als tegenstanders. Denk hierbij aan castingbureaus, agentschappen en productiemaatschappijen.


ACT wil dat er zowel vakinhoudelijke als arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen komen. Kortom, ACT werkt aan vakverbetering.

Na een aantal eerdere pogingen een acteursvereniging op te zetten, besloot Waldemar Torenstra in 2007 samen met een aantal acteurs nog een poging te wagen. Zij realiseerden ACT tot wat het nu is, en nodigen alle professionele acteurs van Nederland uit hieraan mee te werken.

ACT bestaat uit acteurs die belangeloos hun vrije tijd geven aan ACT. ACT is opgebouwd uit commissies met ieder een eigen specialiteit.

"ACT is de acteursvereniging voor alle Nederlandse acteurs. Een acteursvereniging die vanuit de acteurs zelf komt en die inmiddels snel aan het groeien is."

Sinds 2010 reikt ACT de ACT Award uit.

Bron

Website van ACT: Website