Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenBetrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
    Rolverdeling en uitvoerenden

    NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

    Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


     Muzikale uitvoering: Wim Lohy en Bing Leiwakabessy

     Informatie

     2 Minit Sebelum Jam 12 van DeltaDua en MMTE

     DeltaDua

     Seizoen: 2010/2011

     Trefwoorden: Muziektheater, Theaterconcert, Indonesië

     Over de voorstelling

     2 Minit Sebelum Jam 12 is een lagu-concert rondom de legendarische steelgitarist Bing Leiwakabessy uit Ambon. Deze levende legende vormt de bron voor een belangrijk deel van het muzikale leven op de Molukken. Hij componeert en arrangeert liederen die zowel in Nederland als op de Molukken bekend zijn: Angin Barat, Hidup piatu, Bakti Ibu en Maafkan Daku. Zijn prachtige melodieuze klanken behoren tot het erfgoed van de Molukse cultuur. Ook voor de nieuwe generatie musici is hij een grote inspiratiebron. De titel 2 voor 12 verwijst naar de urgentie van dit concert, dat wil voorkomen dat het erfgoed verloren gaat. Samen met arrangeur Wim Lohy uit Nederland ging Bing op zoek naar nieuwe eigentijdse klanken die de lagu’s (Molukse liederen) een extra dimensie kunnen geven. Ze ontwikkelden nieuwe arrangementen voor zang, gitaar en steel gitaar. Ook door de medewerking van de jonge getalenteerde Molukse zangeres Marionie Serhalawan uit Ambon geven de musici in dit concert verdieping aan de Molukse lagu liederen.

     In 2011 volgde een korte tournee door Nederland in het kader van ‘60 jaar Molukkers in Nederland’:

     • 31 mei Tong Tong Festival in Den Haag
     • 3 juni Mau Uku in Oost-Souburg
     • 4 juni Veluwehal Barneveld
     • 5 juni De Bres in Wormerveer
     • 17 juni het Kruispunt in Twello
     • 23 juni MuMa in Utrecht
     • 24 juni Spiegeltheater in Middelburg
     • 25 juni Landelijke Molukse Ouderendag in Barneveld

     Bronnen