Rosa Reuten

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamRosa Reuten
Geboren1975
BeroepActeur
DisciplineToneel
IMDb-profiel

Biografie

Rosa Reuten studeerde in 2003 af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien heeft ze al een druk jaar achter de rug met diverse rollen in televisie-series als De Afdeling, TV7, Hartslag, Baantjer en Costa!. Ook heeft zij een rol in de film Flirt onder regie van Jaap van Eyck (2004).

Naast televisie en film heeft Reuten bij verschillende theatergezelschappen gespeeld zoals het Huis van Bourgondie met het stuk Twee Trojaanse en in Sjaak en Sjaak bij Theater Aan Zee. Ook speelde zij onder eindregie van Jeroen Willems in de voorstelling Kantoor. Reuten treedt regelmatig op met haar eigen theatergroep Norfolk.

Ook is Reuten te zien geweest in de televisiefilm Het Zwijgen, onder regie van Andre van der Hout en Adri Schrover.

In december 2008 was Rosa enkele afleveringen te zien in Goede tijden, slechte tijden als advocate Tessa de Waal. In 2009 was Rosa te zien in een commercial van Andrélon.

Overig

Rosa is een nichtje van de Nederlandse actrice Thekla Reuten, bekend van De Tweeling en Wit Licht. Haar tante is actrice Simona Reuten, bekend van Bella Bettien.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het geluid

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners