Erik Whien

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamErik Whien
BeroepRegisseur

Biografie

Erik Whien studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Na zijn afstuderen werkte hij o.a. als regisseur bij Toneelschuur Producties en maakte o.a. de voorstellingen Narziss&Goldmund en BERGEN.

De afgelopen vijf jaar werkte hij als vaste huisregisseur bij Toneelgroep Oostpool. Daar regisseerde hij o.a. Van de brug af gezien, Wachten op Godot, De Misantroop, Boiling Frog, Till the fat lady sings en Tsjechov. Als acteur was Erik Whien o.a. te zien in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool (o.a. Hamlet en Spectaculaire voorstelling) en de Warme Winkel.

Vanaf 2013/2014 is hij één van de vaste makers bij Toneelschuur Producties. In maart 2014 ging Who's Afraid of Virginia Woolf? in première. Deze voorstelling werd unaniem lovend ontvangen door pers en publiek en is genomineerd voor de selectie van het Nederlands Theater Festival 2014. In seizoen 2014-2015 regisseert hij Oom Wanja van Anton Tsjechov bij Toneelschuur Producties.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Regie Erik Whien

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners