Lykele Haarsma

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Geboren: Haarsma, Lykele Durks

Pseudoniem: Durks Haarsma, Lykele

De danser Lykele Haarsma volgde zijn opleiding onder meer aan de Nel Roos-Academie. Hij maakte als danser tournees naar België, Duitsland, Zuid-Amerika en Spanje en werkte mee aan verschillende televisieshows in Nederland. Lykele Haarsma was ook werkzaam als choreograaf. Hij overleed op 10 december 1984. (Bron Nederlands Theaterjaarboek).

Lykele Haarsma is een geboren Rotterdammer, maar van Friese afkomst. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten, werkte enige tijd als etaleur en reclame-ontwerper en volgde een dansopleiding aan de Nel Roos Academie en het Conservatorium in Rotterdam. Vanaf 1964 werkte hij als danser in België (Antwerpen, Koninklijke Vlaamse Opera), Duitsland (Operette am Rhein), maakte met de Jan Arntz Dansers tournees door Zuid-Amerika en Spanje, was te zien in televisieshows rond Gerard Cox, Willeke Alberti, Martine Bijl, Gerard Reve, Conny Stuart, Snip en Snap, Ted de Braak en de Mounties, stond in verscheidene (muzikale) theaterprodukties en werkte als choreograaf in België en Nederland. Sinds 1978 maakt hij deel uit van de vaste zang- en dansgroep (nu "Acht plus" geheten) van NCRV's "Kwistig met muziek". Bron Acteurs- en Kleinkunstenaars-Lexicon van Piet Hein Honig, 1984)

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Lykele Haarsma

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners