Hesje Rijken-Van Rijk

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Het leven dat ik u gaf 149635.jpg

Alida Tartaud en Hesje Rijken-Van Rijk (rechts) in Het leven dat ik u gaf, Het Schouwtooneel 1930. Foto: N.V. Vereenigde Fotobureaux.
NaamHesje Rijken-Van Rijk
Geboren6 juni 1885
Rotterdam
Overleden12 mei 1968
Amsterdam
BeroepActeur
DisciplineToneel

Biografie

Hesje van Rijk was een nichtje en de pleegdochter van Esther de Boer-van Rijk en sinds 1913 de echtgenote van Carel Rijken. Zij speelde vanaf haar 7de jaar al kinderrollen bij het Tivoli-gezelschap en Le Gras en Haspels, en begon in 1902 definitief aan een toneelloopbaan toen zij een contract kreeg bij Van Eysden.

Hesje Rijken-van Rijk speelde, met uitzondering van de Kultuurkamerjaren, tot 1946 en heeft aan talloze hoorspelen haar medewerking verleend.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de premières van voorstellingen waaraan zij haar mederwerking heeft verleend, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase, zie Voorstellingen

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners