De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

ChB-20121001-0130.jpg

NaamAhoy' Rotterdam N.V., Rotterdam
PlaatsRotterdam
TypeTheaterzaal

Informatie

  • Bouwjaar: 1971
  • Architect: H.M.Kraayvanger

De huidige multifunctionele accommodatie Ahoy Rotterdam is gebouwd in 1971 naar een ontwerp van architect H.M.Kraayvanger. Daarvoor stond er op het terrein van de huidige medische faculteit van de Erasmus Universiteit een tentoonstellingshal, waar in 1950 de tentoonstelling ‘Rotterdam Ahoy!’ is gehouden.

In deze Ahoy-hal hebben vele nationale en internationale evenementen plaats gehad. In 1953 is de hal gebruikt voor de opvang van slachtoffers van de watersnoodramp. Ahoy op Zuid is sinds 1971 enkele malen uitgebreid, in 1998 is het gebouw gerenoveerd en verbouwd en in 2008 zal het Sportpaleis opnieuw volledig gerenoveerd worden en zal het aantal zitplaatsen van die hal worden vergroot tot 15.000.

Het Ahoy Theater wordt bij een reeks grootschalige theatervoorstellingen speciaal opgebouwd in een van de hallen van Ahoy; de capaciteit varieert van 3000-5000 bezoekers, afhankelijk van het soort voorstelling. Het complex wordt vooral gebruikt voor beurzen, (sport)evenementen, concerten, en congressen

Premieres (archief)

Een overzicht van de podiumkunsten-voorstellingen die in deze accommodatie in première zijn gegaan.

Zie ook het overzicht van de producties, voorzover geregistreerd, die de organisatie van deze accommodatie zelf heeft geïnitieerd, al of niet in samenwerking of als co-producent met andere podiumkunsten-instellingen.

Website

Bronnen