Wouter Zweers

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamWouter Zweers
BeroepActeur

Biografie

Wouter Zweers was het dromerige jongetje in de klas die opleefde wanneer hij tijdens de weekafsluiting op school mocht spelen. Hij leerde daar het plezier van toneelspelen en het enthousiasme groeide per week. Zijn droom kreeg een vervolg toen hij werd aangenomen op de Toneel & Kleinkunstacademie van Amsterdam waar hij in 2010 afstudeerde.

Wouter speelde onder andere in de voorstellingen: Toon de musical van Albert Verlinde Entertainment. Met Joran aan zee van stichting Nieuw West. Het Blauwe Huis van theatergroep Suburbia. Kabaal & Liefde van Zeelandia en Ontspoord van de Toneelmakerij. Ook was hij te zien in verscheidene series en films zoals Sonny Boy, Soegija, Flikken Maastricht, Alleen maar nette mensen en Assepoester.

In 2011 richtte hij samen met acteur en schrijver Lykele Muus het theatercollectief HartenJagers op, met het plan nieuw Nederlands theater te maken. Onlangs sloot Daniel Cornelissen zich ook aan bij HartenJagers. Vanuit de stichting organiseren de acteurs o.a. het maandelijks terugkerend evenement MONDOV.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Wouter Zweers

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners