Daniel Cornelissen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamDaniel Cornelissen
Geboren1987
BeroepActeur
DisciplineToneel

Biografie

Daniel Cornelissen speelt in 2004 een kleine rol in Wachten of Godot van Het Nationale Toneel. In 2005 presenteert hij het radioprogramma Wakkere Honden op RTV Rijnmond. In de jaren daarna speelt hij een grote rol in de speelfilm Timboektoe en is hij te zien in twee afleveringen van de dramaserie Roes.

In 2009 gaat Daniel naar de Amsterdamse Toneelschool waar hij in 2012 afstudeert. Naast twee stages bij Matzer Theaterproducties maakt hij eigen voorstellingen. In 2012 speelt hij een hoofdrol in Heilig Vuur van het Zuidelijk Toneel en in de korte film Flirt waarvoor hij een Shortcutz Award won voor beste acteur.

In 2013 was Daniel te zien in de film Kort geregisseerd door Sanne Vogel, vertolkte hij een hoofdrol in de speelfilm Feuten: Het Feestje en speelde hij in Dit Is Geen Dagboek en The Normal Heart, dat in augustus 2014 hernomen wordt. In 2014 sloot Daniel zich aan bij theatercollectief HartenJagers.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de premièrevoorstellingen van Daniel Cornelissen voor zover geregistreerd in de Productiedatabase zie Voorstellingen Daniel Cornelissen.

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners