Wart Kamps

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NAAM: Wart Kamps
LAND: Nederland
BEROEP: Cabaretier, Acteur

Biografie

Wart (1977) richtte samen met z’n broer Tim Kamps en Bor Rooyackers de cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps op, waarmee ze in 1998 de jury – en publieksprijs op het Amsterdam Kleinkunstfestival wonnen. Hierna volgde 5 succesvolle cabaretvoorstellingen met de groep.

Sinds 2009 tourt Wart samen met zijn broer Tim als Kamps en Kamps.

Op de Parade speelde Wart in o.a. De Souffleur, Debby’s Droom en in Liefde is een Slachtveld samen met Rogier Philipoom.

Wart was bij het Ro Theater te zien in de familievoorstelling Moord in de Kerststal van Arjan Ederveen.

Verder speelde hij in de serie Van God Los (BNN, 2011), Mooiboys (VPRO, 2013), De kookmytheshow (VPRO 2013), Loenatik te Gek! (2014) en Bennie Stout (2011) en is in de science fiction komedie bij de VPRO op NPO 3 ‘Missie Aarde’ .

In de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater’ ontving Ramses Graus in 2015 een Zilveren Krekel voor zijn rol van underdog-held Cyrano in De Zere Neus van Bergerac van het Ro Theater.

Theater/Dans

Zie Premieres waaraan Wart Kamps zijn medewerking verleende.

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners